Prvi međunarodni prvomajski turnir u fudbalu – Zlatibor 2013

zlatibor-u-odbrani-2002

Za četiri dana počinje Prvomajski međunarodni fudbalski turnir – Zlatibor 2013. Turnir organizuje Sportsko udruženje “Crvena Zvezda” Užice, a očekuje se više od 70 ekipa iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Makedonije i Srbije. Do sada je učešće najavilo više od 70 klubova iz Arilja, Bajine Bašte, Beograda, Čačka, Ivanjice, Kraljeva, Kruševca, Lazarevca, Požege, Prijepolja, Sopota, Užica i Zlatibora. Svoje učešće su najavili i večiti rivali FK Crvena Zvezda i FK Partizan. Što se tiče ekipa iz inostranstva dolazak su najavile ekipe iz Podgorice, Pljevalja (Crna Gora), Kiseljaka, Prijedora (BiH), Ohrida (Makedonija) i Edese (Grčka).

Što se propozicija turnira tiče, pravo na takmičenje imaju godišta 2000 – 2005. Ekipe će biti podeljene u grupe, a dve prvoplasirane ekipe idu dalje. Posle grupne faze takmičenja igraće se četvrtfinalni, polufinalni i finalni mečevi.

Za najbolje organizatori su pripremili medalje (prvo, drugo i treće mesto), a takođe biraće se i najbolji igrač turnira i najbolji golman.

Igraće se na terenima sa veštačkom travom HP Palisada dimenzija 55 m x 70 m i 45 x 60 m. Utakmice će trajati po 25 minuta (u eliminacionoj fazi po 30 minuta), a na organizatori su obezbedili lekarsku službu na oba terena.

Očekuje se prisustvo više od 1.000 mladih fudbalera, kao i brojne publike (roditelji, treneri i brojni ljubitelji fudbala).

Turnir počinje u subotu 27.aprila i trajaće naredna četiri dana, svečana dodela medalja i nagrada, pohvalnica i zahvalnica će biti organizovana nakon finalnih mečeva 30.aprila.

Na Zlatiboru se već nekoliko godina održava i Božićni fudbalski turnir, tako da je organizaciono sve pripremljeno. Za više informacija kontaktirajte organizatore na sledeći e-mail: zvezdazlatibor303@gmail.com.

 

Author: Administrator