Božićni fudbalski turnir – Zlatibor 2015

U četvrtak, 8.januara na Zlatiboru startuje najveći fudbalski turnir za mlađe kategorije u zapadnoj Srbiji. Turnir se igra u sportskoj hali STC Zlatibor. Učešće je potvrdilo 70 ekipa iz cele Srbije, kao i šest ekipa iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Za 2004.godište bilo je prijavljeno čak 24 ekipe ali su organizatori zbog rasporeda morali da ograniče broj ekipa na maksimum 16 po godištu. Očekuje se da na turniru zaigra više od 1.000 mališana starosti od osam do dvanaest godina.

Prvog dana je na programu 30 utakmica, koliko je na programu i u petak 9.januara. U subotu se igraju 32 utakmice, a preostale 22 utakmice grupne faze se igraju u nedelju kada su na programu i četvrtfinalni mečevi. Polufinalni i finalni mečevi se igraju u ponedeljak 12.januara.

Na turniru učestuvuju ekipe FK Babi, FK Srem, FK Evrogol, FK Borac, FK Fudbalino, Crvena Zvezda Beograd, FK Budućnost, FK Fudbalino, FK Orlovac, FK Rojal, FK Ada, FK FAP, FK Kiker, FK Pionir,  OFK Požega…

Što se tiče domaćih ekipa na turniru će zaigrati OFK Crvena Zvezda Zlatibor, FK Zlatibor, FK Čajetina i FK Rajevac.

OFK Crvena Zvezda ulazi u ovo takmičenje visoko motivisana. Uspesi na nedavno održanim turnirima i pobeda nad ekipom FK Partizana na turniru u Čačku su jak podstrek za članove ovog kluba. Takođe, ne treba zaboraviti da ovu ekipu predvodi trener Zlatko Zeba koji je na turniru u Čačku dobio i priznanje najbolji trener.

Što se tiče FK Zlatibora, ekipa 2004.godišta je pre par dana osvojila Novogodišnji turnir u Čajetini, tako da su mladi igrači željni dokazivanja. Oni će igrati u grupi C zajedno sa ekipama FK Crvena zvezda Beograd, FK Srem i FK Junior. Prvu utakmicu mladi Zlatiborci igraju u četvrtak 8.januara u 20:20 protiv Crvene Zvezde. Što se tiče ekipe u 2005.godištu mladi Zlatiborci su marljivo trenirali i radili tako da se može očekivati dobar rezultat. U proteklih godinu dana veliki broj dečaka je radio pod nadzorom Vladimira Mudrinića, koji je svoje kvalitete pokazao kao igrač, a sada napreduje i kao trener.

FK Čajetina ima solidnu ekipu u godištu 2005. i mogla bi da iznenadi protivnike, a svoju snagu će oceniti i mali fudbaleri iz škole fudbala Rajevac koji se takmiče u kategoriji 2006.

U svakom slučaju sve ljubitelje fudbala očekuje više od 120 utakmica dobrog i borbenog fudbala budućih fudbalskih zvezda.

Kompletan raspored utakmica pogledajte ovde 

 

Author: Administrator