III međunarodni proletnji fudbalski turnir – Zlatibor 2015

U subotu, 11.aprila na stadionima STC Palisad počinje III međunarodni proletnji fudbalski turnir – Zlatibor 2015. Iako je planirano da turnir počne već u petak 10.aprila, nažalost početak je morao da bude pomeren zbog loših vremenskih prilika.

Organizatori su uz pomoć javnih preduzeća uspeli da očiste sneg sa sva četiri terena, tako da sve ljubitelje sporta očekuje veliki broj utakmica.

fudbal-turnir15-1

Na turniru će igrati dečaci od 6 do 13 godina, a klubovi iz zemlje i inostranstva su prijavili 92 ekipe. Turnir ima grupnu i eliminacionu fazu (četvrtfinale, polufinale i finala). Kako je samo osam ekipa prijavljeno u kategoriji 2007, igraće se samo polufinalni mečevi i finale.

Takmičenja počinju u 10:30, a prvog dana će svoje fudbalsko umeće pokazati ekipe Jedinstva, Priboja, Kindera, Čačaka i Čajetine, Orlića, Šumadije, Zvezdde, Budućnosti, Kolubare, OFK Požega, Stars…

fudbal-turnir15-2

Trener OFK Crvena Zvezda i organizator turnira Zlatko Zeba je za zlatibor.tv izjavio da su vremenske prilike uticale na nešto manji broj ekipa koje će nastupiti. “Mi smo imali oko 120 prijava, ali zbog lošeg vremena smo imali i otkaze, kako od klubova iz inostranstva, tako i iz zemlje.”

Podršku organizaciji Turnira su pružili Opština Čajetina, JP KSC Čajetina, TO Zlatibor, Sportski savez Čajetina, JP KJP Zlatibor i Hotel Palisad.

Author: Administrator