Uspešno završen Saint John`s turnir

Ovogodišnji Saint John’s kup za mlađe kategorije na Zlatiboru je održan po osmi put. Epidemija korona virusa je uticala na izmene u terminu turnira kao i na broj ekipa. Više od stotinu ekipa se u tri dana nadmetalo za titulu najboljeg u šest starosnih kategorija (2007/08, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013). Turnir je i ove godine zadržao međunarodni karakter zahvaljujući ekipi Bambi Soko iz Višegrad.

“Ove godine smo turnir termin održavanja turnira smo pomerili za kraj avgusta zbog epidemije korona virusa. Iako smo imali najave ekipa iz regiona zbog epidemije naši prijatelji iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Makedonije nisu mogli da dođu, ali se nadamo da ćemo se videti 2021.godine, rekao je Zlatko Zeba.

Konkurencija je bila jaka a ekipe izjednačene. U grupnoj fazi su za plasman u četvrtfinale često odlučivali rezultati međusobnih susreta ili gol razlika, pošto su ekipe imale isti broj bodova. U eliminacionoj fazi bilo je dosta uzbuđenja a igralo se taktički i tehnički zrelo.

U finalu generacije 2007/08 slavila je ekipa Bambi Soko iz Višegrada koja je rezultatom 2:0 savladala Ares iz Čačka. U ovoj kategoriji treće mesto je osvojila ekipa Slobode iz Užica koja je sa 2:0 savladala Železnik.

Vojvodina je bila najbolji klub u generaciji 2009, pošto je u finalu savladala ekipu DFK Dorćol Polet. Čukarički je bio treći pošto je rezultatom 2:0 pobedio ekipu Karioke

U generaciji 2010, prvo mesto je pripalo ekipi Čukaričkog koja je u finalu pobedila ekipu Vojvodine 3:1. Užička Crvena Zvezda je zauzela treće mesto pošto je pobedila ekipu Budućnosti iz Arilja rezultatom 4:3

Ekipa Čukaričkog je bila prva i u generaciji 2011, pošto je u finalu savladala ekipu Budućnosti sa 4:0. Ares iz Čačka je bio treći u ovoj kategoriji a Vojvodina II četvrta.

Treću titulu Čukarički je osvojio pobedom nad ekipom Dimitrijević iz Raške u generaciji 2012, rezultatom 2:0. U ovoj kategoriji treće mesto je osvojila ekipa Real 28 iz Lazarevca dok je Crvena Zvezda Užice bila četvrta.

U najmlađoj kategoriji (2013 godište), prvo mesto je pripalo beogradskoj Crvenoj Zvezdi koja je sa 3:2 pobedila Ligu budućih šampiona Bg. Real 28 iz Lazarevca je bio treći a Vranić iz Arilja četvrti.

Organizatori su se potrudili da sve na ovogodišnjem turniru protekne u najboljem redu. A poslednjeg dana turnira domaćini su pripremili i srneći gulaš kako za takmičare tako i za publiku koja je ove godine meče pratila na distanci. Na turniru medalje su dobile četiri najbolje ekipe iz svake kategorije, dok su osvajači prva tri mesta dobili i pehare.

Generalni sponzor Turnira  Saint John’s voda je za sve ekipe obezbedila prirodnu mineralnu vodu. Turnir je obeležila i jedna zanimljivost, ekipa Crvenke je svim protivnicima poklonila proizvode kompanije Jaffa.

Konačan plasman:

2007/08 godište
1. Bambi Soko Višegrad
2. Ares Čačak
3. Sloboda Užice
4. Železnik

2009.godište
1. Vojvodina
2. Dfk Dorćol Polet
3. Čukarički
4. Karioke

2010 godište
1. Čukarički
2. Vojvodina
3. Crvena Zvezda Užice
4. Budućnost Arilje

2011 godište
1. Čukarički
2. Budućnost Arilje
3. Ares Čačak
4. Vojvodina II

2012 godište
1. Čukarički
2. Vlada Dimitrijević –
3. Real 28 Lazarevac
4. Crvena Zvezda Užice

2013 godište
1. Crvena Zvezda Beograd
2. Liga budućih šampiona
3. Real 28 Lazarevac
4. Vranić Arilje

Author: Administrator